• Tribeca Loft

    This project consisted of a gut renovation of a historic artist's loft in Tribeca into an open, spacious loft for a family of four. Taking cues from the typical NYC loft as well as a gallery, the existing brick wall was left open to unite the spaces while the build-out was minimized by maximizing efficiency. This informed the design of the children's rooms, a series of playful, lofted spaces concealed behind a non-descript white wall. The master suite resides in the rear, using built-in and freestanding closet elements to create a soft barrier between the two spaces. Project materials include Pele de Tigre marble, pale European white oak floors and factory-style steel and glass pocket doors. Final construction photos to come soon!
  • Tygershark

    Located across from the eastern edge of the Atlantic Yards development, Tygershark will be the latest addition to a vibrant stretch of Vanderbilt Avenue in the Prospect Heights neighborhood of Brooklyn.  Tall, airy ceiling heights have been retained at the coffee bar storefront and group dining room toward the rear, while a lower, wood-lined dining space creates an informal experience open to the activity of the stainless steel kitchen.  Exposed concrete, plywood, reclaimed wood beams and stainless steel give the space a refined yet raw and informal feel. Project by Swis Loc Architecture
  • MIT Incubator

    This comprehensive design studio was separated into two parts, the first of which we developed a flexible structural system/prototype, and the second part where we integrated it into a building and site, which was located over an existing one story bank and the the Kendall MBTA stop on the Red Line. Our prototype consisted of a three-story glue-laminated truss supported by two concrete piers, acting as a programmable covered bridge. When adapted to the site, the glulam truss became think tank/flex office space for local start-up companies, while one of the piers became the new Kendall stop and the other a reuse/renovation of the existing bank building to hold small retail, cafe, gallery, and MIT classroom space. To further integrate the public into the building, a gently sloping green roof bows down to grade level to provide gathering space as well as bring people up into the gallery where work from the startup companies is on display.
  • Vertical Village

    The city of Boston, largely a commuter city where people work downtown during the day and flee to their suburban retreats after is in need of new and innovative ways to draw people back into living in urban communities like during pre-’white flight’ urbanism. This solution draws upon the collective nature of the suburban neighborhood and its experiential qualities and combines it with the urban vitality of the city to create a series of vertically stacked ‘villages’, each having its own distinct character, unit layout and aggregation that provide a platform for a collective society as well providing residents with a sense of individualism that is quite often lost in most dense urban communities.